Crataegus pinnatifida
A hónap gyógynövénye:
Crataegus pinnatifida
- lép energiájának növelése (távolkeleti népgyógy.) - emésztés normalizálása (távolkeleti......

Írjon Nekünk:

Termékeinkről további információt kaphat:

Oriental Herbs Kft.

Gyógyító kínai konyha a gyakorlatban
Vissza
Öt fűszeres kacsasült

Elkészítés:

 

A kacsa készítésének igazi házi receptje, ahogyan azt a kínai városnegyedek piacain láthatjuk. Hagyományosan a kacsasültet nem készítették otthon, minthogy a legtöbb házban nem volt sütő. Az igazán ropogós kacsához gondosan kövessük az alábbi receptet, és használjunk rostélyt.

 

Kb. 2 csésze zsírra lesz szükségünk hozzá. Igazán ropogós kacsához a legjobb a hőléggel működtetett kemence.

 

A malátacukor, amely árpából vagy rizsből készült édesítőszer, melegítő, édes étel, amely lassítja az akut tünetek kitörését, és nyugtatja a gyomrot és a lépet. Az öt fűszer-por csillagánizst, kínai fahéjat, szegfűszeget, ánizst és szecsuáni borsot tartalmaz.

 

Egy nagyobb edényben forraljunk fel 3-4 liter vizet. Adjuk hozzá a malátacukrot, és kevergetve oldjuk fel benne. Ismét forraljuk fel a vizet, és tegyük bele a kacsát, úgy, hogy a víz az egészet ellepje. Ezután azonnal emeljük ki belőle, és szárítsuk meg papírtörlővel. A kacsa bőre ekkor valamelyest keménnyé válik.

 

Egy kisebb edényben öntsük össze a szójaszószt, az öt fűszer-port és a borsot. Tegyük a kacsát rostélyra, és kenjük át a szójaszósz-keverékkel. Hagyjuk állni 4-6 órán át, időnként újra és újra átkenve. A kacsa bőrének pergamenszerű állagúnak kell lennie.

 

Hevítsük a sütőt 220 fokra. Süssük a kacsát először mellével felfelé 10-15 percig, míg világosbarnává nem válik. Ekkor vegyük le a meleget 180 fokra, és süssük tovább a kacsát addig, míg leve egészen fel nem tisztul, kb. másfél órán át.

 

Vegyük ki a kacsát a sütőből, s pihentessük fél órán át, mielőtt felszeletelnénk.

 

TIPP:

 

További érdekes és finom ízeket adahatunk a sültnek a következők felhasználásával:

 

 

 

Jó étvágyat kívánunk!

Tekintse meg videónkat!

Hazánkban egyedi, modern
GMP-s irányelvek alapján tervezett
üzemünkben készítjük termékeinket
gondosan válogatott alapanyagokból.

A Dr. Chen Patikáról bővebben

Tovább >